dimecres, 10 de juny del 2015

Waterpolo

Waterpolo

El waterpolo és un esport d'equip practicat en una superfície limitada de piscina entre dos equips de set jugadors cadascun, amb la finalitat d'introduir una pilota a la porteria de l'equip contrari. Els equips estan formats per tretze jugadors dels quals set participen en el joc i la resta són a la banqueta.
A les categories absolutes i juvenils, el temps de cada període és de vuit minuts. En canvi, a les categories cadet, infantil, aleví i benjamí la durada és de cinc minuts per període. Cada equip disposa només de 30 segons de possessió per efectuar un llançament a la porteria contrària.
Tir d'un jugador de l'equip comtrari a la porteria

El waterpolo es desenvolupa en una piscina de 20 a 30 metres de llarg i entre 10 i 20 metres d’ample. La profunditat de l’aigua va de 1,50 metres a 2,40 metres. Per competicions internacionals la piscina ha de tenir 20 metres d’ample per 30 de llarg i una profunditat de 1,8 metres; i en el joc femení les dimensions han de ser de 17 metres d’ample i 25 metres de llarg.
A cada meitat del camp hi ha:
- Una porteria de 3 metres d’amplada per 0.90 metres d’alt des de la superfície de l’aigua. - Una línia de gol. - Una línia de mig camp - Una línia de dos metres des de la línia de gol. - Una línia de cinc metres des de la línia de gol. - Zona de reentrada i expulsió. - Límit del camp de joc

Mides del camp de Waterpolo


Aquí deixo un petit vídeo sobre la pràctica del Waterpolo i de l'esforç que cal per a practicar aquest esport:

Opinió personal
Des del meu punt de vista el waterpolo és un esport en el qual has d'estar preparat molt bé físicament, ja que és un del esports més durs.

Webgrafìa




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada