dilluns, 8 de juny del 2015

Música


Maurice Ravel

Maurice Ravel, és un compositor Francès nascut el 7 de març del 1875, en Ciboure. Va iniciar els seus interessos musicals als 7 anys. Aviat, els seu interès es va centrar en les composicions, de les quals van constar els seus primers treballs. De vegades, per les seves característiques de timbre i associacions la seva música es relaciona amb la del compositor Francès Claude Debussy. Però, Ravel sentía una gran atracció per les estructures musicals abstractes.


Jocs d'aigua
En la part de música, els jocs d'aigua els podem relacionar més amb el contingut de les aigües domesticades. Els jocs d'aigua, els va crear Maurice Ravel, com a una escriptura composta amb el piano el 1901. El va dedicar al seu mestre Gabriel Fauré. Va ser estrenada el 5 d'abril del 1902, interpretada per un amic seu, Ricard Viñes.  Era d'una estructura de sonata clàssica  i amb una textura virtuosística. Ravel va explicar que era a l'origen de totes les novetats pianístiques en el que s'han fixat en les seves obres. El va crear amb la inspiració del soroll de l'aigua i dels sons musicals que fan sentir els brolladors d'aigua, les cascades i els rierols.

En conclusió, els jocs d'aigua es poden relacionar amb el tema de les aigües domesticades ja que va treure la inspiració del soroll de les aigües i d'altres temes relacionades amb l'aigua. Es un tema que a mi personalment m'ha semblat difícil treure alguna informació, i he tardat bastant en entendre el tema.

Links:

http://www.epdlp.com/compclasico.php?id=1100
http://www.biografiasyvidas.com/biografia/r/ravel.htm
https://www.google.es/search?q=Maurice+Ravel&biw=1280&bih=826&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=tJR2VbWMKOH-ywPfn4CgCw&ved=0CAYQ_AUoAQ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada