dimecres, 10 de juny del 2015

Aigua potable

Estany Banyoles
1. Captació: És l'origen de l'abastiment. L'aigua bruta pot provenir d'aigües superficials (rius, llacs, basses, canals...) o d'aigües soterrànies (pous, fonts, surgències...). Amb més qualitat tingui, menors seran els tractaments de potabilització als que s'haurà de sotmetre. De vegades, es construeixen dipòsits de reserva d'aigua bruta, que asseguren el subministrament durant un cert temps en cas de talls de la font d'abastiment.
Planta potabilitzadora de Sarmiento


2. Potabilització: Es realitza a la planta potabilitzadora i és el conjunt de tractaments que permeten que l'aigua sigui apta per al consum humà i pugui beure's amb garantia de qualitat. La desinfecció és el tractament principal.


Dipòsit d'aigua
3. Emmagatzematge: L'emmagatzematge de l'aigua tractada ha de realitzar-se en dipòsits protegits, ben conservats i nets. Amb freqüència es construeixen dipòsits elevats per garantir la distribució per gravetat des del dipòsit d'emmagatzematge d'aigua tractada.
Tub de la xarxa d'abastiment

4. Distribució i transport: Les xarxes d'abastiment i subministrament d'aigua han de tenir les menors pèrdues possibles i circular pel terra a major alçada que les xarxes d'aigües residuals; així s'evita la contaminació en cas de pèrdues d'aigües brutes.


Anàlisi químic

5. Vigilància i control: Es realitzen anàlisis químics i biològics de diversos paràmetres de l'aigua per assegurar la seva qualitat i potabilitat tant a la sortida de la planta com en diversos punts de la xarxa d'abastiment.



Baixada en cascada
6. Usos urbans: Domèstics, industrials, públics...






 Webgrafia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada