dilluns, 8 de juny del 2015

Pintura

Joaquim Mir

Joaquim Mir va néixer el 6 de gener de 1873 a Barcelona, va ser un pintor Espanyol. Va estudiar en l'escola de belles arts de Barcelona. Va formar la Colla del Safrà en 1893 junt amb altres artistes.En els últims anys del segle, es va relacionar amb l'ambient artístic de Els Quatre Gats. El 1901 es va anara a Mallorca amb Santiago Rusiñol, on es va instal·lar en La Calobra. Allí va fer algunes de les seves millors pintures, plenes de colors però menys populars, però menys populars, on van destacar les pintures murals que va fer per a la casa del seu oncle i Mecenas Avelino Trinxet, de Barcelona, gran industria tèxtil. En 1903 es va traslladar a Reus per motius de salut, i va pintar els  paisatges de l'Aleixar i Maspujols a partir del 1906. A partir d'aquesta època es va reconèixer més la seva obra. En 1913 es va traslladar per motius familiars a Mollet del Vàlles, i en 1918 a Caldas de Montbui. En 1921 es va casar i es va instal·lar en Villanueva y Geltrú. El 1930 va rebre una medalla d'honor pel conjunt de la seva producció . Joaquim Mir va morir el 27 d'Abril de 1940.


La Cala Encantada

Aquesta va ser una pintura de Joaquim Mir a Mallorca , s'ha definit com a paisatgisme musical . Amb la seva pinzellada llarga, ampla i vertical, de vegades puntillista i la llum que il·luminava la foscor de les parets de les coves , o els colors canviants d'un mar efervescent en uns quadres grans , sense massa horitzons , sense figura humana , sense objectes, només la natura en tota la seva esplendor .Unamuno va dir que Mir era " el poeta de la llum de Mallorca " .

Conclusió: El treball ha sigut una mica dificil, ja que l'internet a vegades no funcionaba molt bé. No sabia res sobre aquest pintor, pero he aprés sobre aquest autor més sobre les seves pintures
Links: http://www.arteespana.com/joaquimmir.htm
http://eldibujante.com/?p=9493

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada